skip to Main Content

3 manieren om te besparen door je huis te verduurzamen

Woon jij al enige tijd in een schitterend huis met je partner of met je gezin of alleen en ben je voorlopig niet van plan om te gaan verhuizen, maar zou je wel graag jouw huis willen verduurzamen? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel geven we je 3 simpele manieren om je huis te verduurzamen, zodat jij je steentje bijdraagt aan het milieu.

Manier 1: neem zonnepanelen op je dak

Een van de beste manieren om te kiezen voor het verduurzamen van je huis is het nemen van zonnepanelen op je dak. Op lange termijn is dit enorm duurzaam. Veel mensen vinden zonnepanelen erg duur om aan te schaffen, maar wist je dat de afgelopen tien jaar de prijs van een zonnepaneel met 50 procent is gedaald? Op deze manier is het nu ook toegankelijk voor mensen die minder te besteden hebben. Deze prijsdaling zorgt ervoor dat je de kosten van zonnepanelen binnen een paar jaar al hebt terugverdiend.

Wist je ook dat als je 10 zonnepanelen op je dak installeert je per jaar maar liefst 1400 kilo CO2 bespaart? Daarnaast zijn er al meer dan 26 miljoen zonnepanelen in Nederland geïnstalleerd. Een simpele manier om te verduurzamen. Meer weten over de opbrengst van zonnepanelen? Lees meer op Zonduurzaam.nl.

Manier 2: isoleren, isoleren, isoleren

Veel oude huizen zijn niet goed geïsoleerd. Maar het isoleren van je huis is erg goed. Het kost moeite en geld, maar je krijgt er veel voor terug. Wist je bijvoorbeeld dat je in aanmerking komt voor een subsidie als je jouw huis gaat isoleren? Dit is wel afhankelijk per stad en per gemeente. Als je eenmaal tijd, moeite en geld hebt geïnvesteerd in de isolatie van je huis, dan krijg je er op het gebied van verduurzamen enorm veel voor terug. Vanwege de isolatie hoef je de verwarming minder hoog te zetten en ben je dus niet alleen goed bezig voor het milieu, je bent ook heel erg goed bezig voor je energierekening. Uiteindelijk alleen maar voordelen.

Manier 3: haal een warmtepomp in huis

Het in huis halen van een warmtepomp is een erg goede en simpele manier om je huis te verduurzamen. Momenteel zijn er natuurlijk nog cv-ketels in huis, maar in de toekomst zal de cv-ketel verdwijnen. De cv-ketel moet plaatsmaken voor een volledig elektrische warmtepomp. Dit is namelijk een duurzame vervanger van de cv-ketel en verwarmt je huis door de warmte uit de lucht, uit de bodem of uit grondwater te halen. Een zeer duurzame manier dus en een stuk beter dan een cv-ketel om je huis te verwarmen. Daarnaast hoeft het aanschaffen van een elektrische warmtepomp niet eens heel duur te zijn. Erg voordelig dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top