skip to Main Content

Welkom op de pagina tips/ ideeën van deze website. Op deze pagina begin ik alvast met het delen van handige tips die je helpen om jezelf financieel sterk te maken. Maar op deze pagina zoeken we mensen die ook hun tips/ ideeën met ons willen delen. Wij beginnen als eerst en stuur ons een bericht met jouw tips. Na een grondige screening zetten wij die ook online.

Er zullen waarschijnlijk momenten in jouw leven zijn dat je niet zeker weet wat je met jouw geld moet doen of welke beslissingen je moet nemen over jouw financiële toekomst. Er worden duizenden verschillende financiële producten aangeboden en het kan moeilijk zijn om hiertussen te kiezen. Als je weinig ervaring hebt met het omgaan met financiën of als je niet zeker bent van het nemen van een beslissing, kan het nuttig zijn om professioneel financieel advies in te winnen. Hier zijn er enkele tips hoe jij alvast kan beginnen om jezelf voor te bereiden op jouw persoonlijke onafhankelijkheid.

Tip 1. Maak een juiste begroting

We weten wat je denkt – je weet wat je nodig hebt en hoeveel het kost, waarom moet je het opschrijven? Als je jouw uitgaven echter zo wilt organiseren dat je in de nabije toekomst financieel productief kunt zijn, heb je een goed geschreven document nodig om jouw uitgaven in de gaten te houden. Noteer alles wat je uitgeeft. Zo zal je eventueel ook ontdekken waar er sprake is van geldverspilling. Er zullen momenten zijn dat je je niet aan het plan kunt houden. Laat het los en ontspan, het draait tenslotte allemaal om jou.

Tip 2. Stel persoonlijke doelen

Het stellen van een doel helpt je te begrijpen wat je in de gegeven periode wilt bereiken. Het zal je aanmoedigen om optimaal gebruik te maken van de financiële middelen die je beschikbaar hebt. Je persoonlijke doelen kunnen van alles zijn, van het kopen van een fiets, reizen tot het kopen van een huis. Maak korte, middellange en lange termijn doelen. Binnen een jaar een fiets kopen kan een kortetermijndoel zijn, terwijl het kopen van een huis een langetermijndoel is.

Tip 3. Maak sparen een hobby

Na het vaststellen van een begroting en jouw doelen kan je nu beginnen met sparen. Door een begroting te maken weet je hoeveel je elke maand kunt besparen. En sparen moet je maandelijks doen. Een gemakkelijke manier om jouw spaargeld op te bouwen, zonder stress, is door een periodieke overschrijving op betaaldag in te stellen. Door automatisch bij te dragen op een beleggingsrekening of hoogrentende spaarrekening, bouw je zonder na te denken jouw geld op. Na een paar stortingen zal jouw levensstijl zich aanpassen

Back To Top