skip to Main Content

Wat je moet weten over vermogensbeheer

Ben je van plan te beleggen, maar ben je niet zeker over de aanpak? Dan is de mogelijkheid van vermogen beheren bij Ambassador Vermogensbeheer misschien een optie. Dan wil je wel weten wat het is en wat de voor- en nadelen zijn als je het vergelijkt met zelf beleggen.

Wat is vermogensbeheer precies?

Vermogensbeheer betekent dat je jouw geld door een specialist laat beheren. Het doel is om je vermogen te behouden of te laten groeien. De middelen daarvoor zijn beleggingen in aandelen obligaties en andere soorten beleggingen. De vermogensbeheerder heeft een vergunning van de AFM. De vermogensbeheerder kijkt naar je risicoprofiel, wensen en financiële situatie en maakt zo een beleggingsstrategie voor je.

Diverse vormen van vermogensbeheer

Er zijn diverse vormen van vermogensbeheer. Zo kan je altijd met rendement beleggen op AmbassadorVermogensbeheer.nl. Je hebt individueel vermogensbeheer, met persoonlijk overleg. Dit vergt vaak wel een hoge inleg. Er is ook een mogelijkheid om vermogen te laten samenvoegen met andere cliënten in modelportefeuilles. Dit is wel beheer, maar dan zonder persoonlijk overleg en met een lagere inleg. Er is ook een verschil tussen actief en passief vermogensbeheer. Dit ligt bijvoorbeeld aan het soort beleggingen dat wordt gedaan voor je. Het is belangrijk om daar slim mee om te springen.

De verschillende voordelen en nadelen

Er zijn voordelen aan vermogensbeheer omdat een expert het werk doet. Jij hoeft je er minder in te verdiepen en minder energie erin steken. Dit scheelt je veel tijd en helpt als je geen ervaring met beleggen hebt opgedaan. De beheerder heeft wel kennis en ervaring en kan op basis daarvan de portefeuille inrichten om zo de risico’s te beperken en een positief rendement te vergroten. Er zijn ook nadelen. Zo komen er kosten bij beheer kijken. Die verschillen per vermogensbeheerder. De hoge minimuminleg kan ook een struikelblok zijn. Soms gaat het om een miljoen euro. Dit is natuurlijk lang niet voor iedereen haalbaar. Er zijn ook partijen die veel minder inleg vragen. Vaak kan dit bijvoorbeeld al vanaf €10.000,-. Op die manier is beheer voor veel meer mensen haalbaar.

Bron afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top